Što naši prste govore o nama?

Što naši prste govore o nama?

Svaki prst i način na koji izgleda govori o karakteru osobe, o tome kako se osoba ponaša, je li agresivna, druželjubiva, je li osoba koja želi pomoći ili pak malo sebična. Možda neke ovakve naznake mogu pomoći osobi da dobije bolji uvid u samo postajanje i da vidi sebe na potpuno drugačiji način. Sve ovo može također pomoći osobi da se na neki način izgradi, da nauči ponešto o sebi i da teži tome da postane bolja osoba.

Palac – ako je vrh prsta kratak osoba ima problema sa odlučnošću ili neodlućnosšću, zaparvo, ne može se odlučiti za neke stvari ili joj dosta treba da dođe do toga. Dugačak vrh ukazuje suprotno. Srednji dio palca ovisi o također o dužini. Ako je srednji dio duži od vrha prsta ukazuje na mislioce, ako je iste dužine ukazuje na osobe koje uglavnom žive na temelju logike i razuma, a ako je kraći onda se osobe najčešće vode osjećajima i instinktima.

Kažiprst – dugačak korijen prsta ukazuje na talente poput kuharstva ili sporta, ako je srednji dio dugačak ukazuje na osobe koje mogu biti vođe, kraći srednji dio ukazuje na osobe koje nemaju previše volje za neke ciljeve. Kratak vrh kažiprsta ukazuje na osobe koje su ponekad više okrenute materijalnim stvarima, te na one koje vole praktičnost. Duži vrh kažiprsta ukazuje na osobe koje bi mogle imati uspješnu karijeru, te na intelektualne osobe.

Srednji prst – kratak vrh prsta ukazuje na osobe koje vole sigurnost, koje ne vole riskirati i tako rade gotovo u svim područjima života, duži vrh prsta ukazuje pak na one osobe upotrijebit će sve samo da dođu do svog cilja, također, to su osobe istraživačke profesije. Kratak srednji dio ukazuje na neprestano ponavljanje istih grešaka, ako je tanak može značiti da je osoba sklona znanosti i takvoj vrsti istraživanja, deblji pak ukazuje na osobe koje vole prirodu. Dugačak korijen prsta ukazuje na egoizam, a kratak na pažljive osobe.

Prstenjak – kratak korijen prsta imaju uglavnom oni koji nemaju nekog ukusa, a nisu baš ni kreativni, dugačak korijen ukazuje skroz na suprotno od toga. Kratak vrh prsta imaju osobe koje nisu previše zainteresirane za umjetničko, a dugačak vrh ukazuje na kreativnost i umjetničko izražavanje. Srednji kratak dio opisuje osobe nezainteresirane za stil i ljepotu, dok je duži srednji dio zadužen upravo za suprotno.

Mali prst – kratak korijen prsta označava osobe naivne osobe, a dugačak korijen označava osobe koje se žele istaknuti. Srednji dio prsta ako je dugačak označava osobe koje bave profesijama koje pomažu drugima, a kratak srednji dio označava one koji provedu život dajući se drugima. Kratak vrh malog prsta ukazuje na osobe koje se ne snalaze u komunikaciji, a dugačak vrh na osobe koje se istiću svojom osobnošću.